معرفی شرکتهای برتر صادراتی| میرآبادی: برند ملی در حوزه محصولات با فناوری پیشرفته تقویت میشود
در این رویداد بیش از 300 شرکت برتر دانش بنیان صادراتی سال 1400 گرد هم آمدند و از شرکتهای 5 ستاره، 4 ستاره و 20 شرکت که در سال 1400 جهش صادراتی داشتهاند تقدیر شد. این شرکتها با ارزیابی شاخصهای مختلف انتخاب شدهاند که این شاخصها در 3 گروه «فنی»، «سازمانی» و «بازاری» دستهبندی میشوند.
امیرحسین میرآبادی رئیس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در این مراسم، یکی از اهداف برگزاری چنین رویدادی را ایجاد و تقویت نام ایران و محصولات ایرانی در جهان دانست و گفت: این کار میتواند مسیر پیشرفت شرکتها را در سطح بینالمللی هموار کند. هدف اصلی باشگاه شرکتهای صادراتی دانشبنیان هم تقویت برند ملی ایران در حوزه محصولات هایتک است. ایجاد و تقویت برند ملی یکی از دستاوردهایی است که می توانیم در آینده و در کنار هم جشن بگیریم.
وی افزود: ایده تشکیل باشگاه صادرات در سال 97 و 98 شکل گرفت و گردهمایی امروز به پشتوانه حدود 4 سال فعالیت بیوقفه باشگاه صادارت برگزار شده است. با تلاش دست اندرکاران باشگاه صادرات؛ تاکنون 1300 شرکت ارزیابی فنی و 948 شرکت به طور کامل ارزیابی شدهاند.
پیشتازی حوزه ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته در صادرات
به گفته میرآبادی، بر این اساس حوزه ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته از لحاظ تعداد محصولات صادراتی، رتبه نخست را دارد. در واقع ارزیابی شرکتها به روشهای مختلفی انجام میشود؛ اما گفتگوهای سالانه با شرکتها برای دریافت دادههای آنها همچنان در حال انجام است.
وی با تاکید بر اینکه همافزایی و بسیج همه امکانات نهادهای مختلف برای کمک به شرکتهای دانشبنیان صادراتی یکی از اولویتهای جدی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان است، گفت: در نهایت هدف همه ما ارتقا صادرات شرکتها است. بر همین اساس نیز کمیته مشترکی با سازمان توسعه تجارت تشکیل شده که مشکلات شرکتهای عضو باشگاه را به صورت موردی بررسی و به رفع موانع پیش روی آنها اقدام میکنیم. این هموارسازی مسیر برای شرکتها در باشگاه صادرات انجام میشود.
باشگاه صادرات
باشگاه صادرات به عنوان نهاد غیردولتی با هدف ایجاد بستر گفتمان بین شرکتهای دانشبنیان تاسیس شده و به دنبال شناسایی و رتبه بندی شرکتها، رشد شرکتها، توسعه بازارهای صادراتی و همافزایی نهادهای موثر در توسعه صادرات است.
این مجموعه برای توسعه بازارهای صادراتی، فعالیتهای مختلفی را اولویت قرار داده است که از آن جمله می توان به «ایجاد و ساماندهی دفاتر صادراتی»، «تشکیل کنسرسیوم»، «ایجاد برند مشترک»، «کمک به تامین مالی شرکت ها در مسیر صادرات» و «توسعه بازار خدمات تخصصی برای شرکتها» اشاره کرد.
این باشگاه برای ارزیابی شرکتها در 3 گروه یاد شده جزییات و شاخصهای مختلفی را با توجه به دادههای نهادهای ذیربط و دادههای ارسالی شرکت ها انجام میدهد. طبق این شاخصها شرکتها در 5 گروه «شرکتهای 5 ستاره»، «شرکتهای 4 ستاره»، «شرکتهای 3 ستاره»، «شرکتهای 2 ستاره» و «شرکتهای مستعد» طبقهبندی میشوند. فرآیند ارزیابی و رتبه دهی همواره در حال به روزرسانی است و شرکتهایی که در حوزه صادرات محصولات دانشبنیان خود پیشرفت میکنند، به گروههای بالاتر ارتقا مییابند.
اهداف گردهمایی
این رویداد بزرگ ملی؛ آشنایی شرکت ها و ایجاد یک بستر تعامل بین آنها در قالب کمیته های مجزا را هدف قرار داده است. این کمیتهها که در آینده نزدیک تشکیل میشوند هرکدام مربوط به یک حوزه فناوری هستند. به این ترتیب شرکتها میتوانند در کنار هم چالشهای پیش روی خود را رفع کنند. این همافزایی به همراه کمکهای نهادهای دولتی منجر به افزایش کمیت و کیفیت صادرات دانشبنیان میشود. تمام مراحل این فرآیند در باشگاه صادرات انجام خواهد شد.
از دیگر اهداف گردهمایی باشگاه صادرات می توان به اعلام حمایت های خاص هریک از نهادهای مرتبط با صادرات دانش بنیان اشاره کرد.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری
#23
Send to friends